Antwerp Airport

België beschikt over verschillende luchthavens. Eén daarvan is Antwerp Airport met code ANR, gelegen in Deurne op ongeveer 5 kilometer van het centrum van Antwerpen. Ook al is dit een kleine luchthaven, toch wordt het gebruikt door één van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen in het land, namelijk TUI fly, alsook door Air Antwerp. Het Vlaams Gewest is eigenaar van deze luchthaven.

 

Bestemmingen vanaf de luchthaven van Antwerpen

De vluchten die vanaf de luchthaven van Antwerpen vertrekken, kunnen naar verschillende bestemmingen gaan. Enkele voorbeelden van bestemmingen die je vanaf Antwerp Airport kan nemen, zijn onder andere Alicante aan de Costa Blanca, het eiland Ibiza, het Oostenrijkse Innsbruck, de prachtige stad Londen, Malaga in de Costa del Sol, Nador in Marokko, het eiland Palma de Mallorca, Split aan de Adriatische kust, Murcia in het Zuiden van Spanje, Tanger in Marokko en Enfidha in Tunesië.

Hoe kan je Antwerp Airport bereiken?

De luchthaven van Antwerpen is heel gemakkelijk bereikbaar met de wagen. Eerst en vooral is het natuurlijk belangrijk om het adres ervan te kennen, dat is: Luchthavenlei, 2100 Antwerpen. Je kan deze bereiken via de Antwerpse Ring (R1) door het nemen van de uitrit Borgerhout. Ook is het mogelijk om er te geraken via de Binnensingel, de Borsbeekbrug en de Diksmuidelaan. Zorg er wel altijd voor dat je ruim op tijd vertrekt naar deze Airport, want in en rond Antwerpen kan het zeer druk zijn, zelfs buiten de spitsuren!

Met het openbaar vervoer naar de luchthaven

Als je liever met het openbaar vervoer naar de luchthaven gaat, is dat ook mogelijk. Je kan in dat geval de trein nemen naar het station van Antwerpen Berchem. Van daaruit moet je de bus nemen. Er zijn 3 bussen die je kan nemen naar de luchthaven, namelijk bussen nummer 51, 52 en 53. Met deze bussen ben je vanaf het station van Berchem op zo’n 10 minuten aan de luchthaven.

De taxi nemen naar Antwerp Airport

Een andere mogelijkheid om op de luchthaven te geraken, is het nemen van de taxi. Dit is natuurlijk erg gemakkelijk. Je wordt opgehaald en de taxichauffeur brengt je tot aan de luchthaven. Een taxi kan je gemakkelijk reserveren via TaxiTender.

Een auto huren

Zoals dit op ongeveer alle luchthavens ter wereld het geval is, kan je ook een auto huren op de luchthaven van Airport Antwerp. Als je op voorhand een wagen huurt, wordt deze voor je klaargezet op parking P2. Er kunnen huurwagens gereserveerd worden van onder andere Europcar, Sixt en Hertz.

Parkeren op de luchthaven van Antwerpen

Als je beslist om met de auto naar de luchthaven te gaan, kan je er parkeren. Vanaf het jaar 2015 moet je hiervoor betalen. Het is mogelijk om je auto er voor korte tijd te parkeren, maar ook voor langere tijd. De tarieven variëren er aan richtprijzen vanaf 2 euro tot 90 euro voor een periode vanaf 1 uur tot 3 weken.

 

Veilig op reis vertrekken met een label op je bagage

Als je op reis vertrekt, wil je natuurlijk niet dat je bagage verloren gaat. Echter gebeurt dit wel eens in de realiteit. Daarom is het aan te raden om je bagage goed te labelen. Dit kan onder andere met TagOnce.