Alicante Airport

Adresgegevens 

Adres: 03195 El Altet, Alicante, Spanje
IATA-luchthavencode: ALC
ICAO-luchthavencode: LEAL
Alias: Alicante-Elche Airport en El Altet Airport
WebsiteOfficiele website Airport Alicante

Voordelig Reserveren

 • Reserveer hier je Taxi
 • Boek hier voordelig een Hotel
 • Huur goedkoop een Auto
 • Supervoordelige Vliegtickets
 • Webshop Reisartikelen 40% Korting

Het vliegveld van Alicante Airport ligt vlak aan de Spaanse Costa Blanca ten zuidwesten van de stad Alicante. Jaarlijks vliegen miljoenen mensen naar Alicante om te genieten van het heerlijke Spaanse klimaat. Het vliegveld is dan ook de 6e luchthaven van Spanje en een belangrijk vliegveld voor de Costa Blanca en een van de vele populaire vliegvelden van Spanje.

Alicante Airport is zeer goed bereikbaar vanuit alle richtingen. Zowel met het openbaar vervoer als met de taxi en auto is het goed te bereiken. Sinds 2011 beschikt het vliegveld over een zeer moderne nieuwe terminal. De vroegere terminals, bestaande uit twee delen, zijn hierbij vervangen.

De luchthaven is niet zo heel groot maar beschikt over goede faciliteiten. Er zijn diverse winkels en restaurants aanwezig. Op veel plaatsen worden de aankomsttijden en vertrektijden weergegeven op grote overzichtelijke monitoren. Direct bij aankomst in de aankomsthal vindt u verschillende autoverhuurbedrijven. Hier kunt u direct voordelig een auto huren.

Vliegen naar Vliegveld Alicante

Vliegveld Alicante maakt deel uit van de gemeente Elche. Vanaf Alicante naar de luchthaven is ongeveer 11 km. Benidorm en de kleinere kustplaatsen zijn binnen 40 minuten bereikbaar en liggen op ongeveer 58 km. Ook als stedentrip is Alicante erg populair. Vanuit Nederland vlieg je in amper 2,5 uur naar deze bestemming.

Vanuit Nederland kunt u vanuit verschillende plaatsen naar Alicante vliegen. Zo gaan er vanaf Amsterdam Schiphol Airport, Eindhoven Airport, Maastricht Eelde Airport en Rotterdam The Hague Airport rechtstreekse vluchten naar Alicante.

Vanaf Schiphol worden de rechtstreekse vluchten uitgevoerd door:

 • Transavia
 • Vueling
 • KLM
 • Air France
 • Corendon

Vanaf Eindhoven, Rotterdam en Maastricht worden de rechtstreekse vluchten gedaan door:

 • Transavia

Ook vanuit België kunt u rechtstreeks naar Vliegveld Alicante vliegen. Vanuit Brussel, Luik, Oostende en Antwerpen gaan er directe vluchten. De meeste van deze vluchten worden uitgevoerd door:

 • Tui Fly
 • Brussels Airlines
 • Corendon
 • Vueling
 • Ryanair

Van en naar de Luchthaven Alicante

Als u aankomt op de luchthaven van Alicante dan kunt u op verschillende manieren verder reizen om uw bestemming te bereiken. Dat kan op de volgende manieren:

 • U wordt gehaald en gebracht
 • U reist per openbaar vervoer
 • U reist per taxi
 • U huurt een auto op de luchthaven

U wordt gehaald en gebracht:
Als u gebruik maakt van de haal en breng service van familie, vrienden of kennissen dan hoeft u alleen maar rekening te houden met het doorgeven van de juiste aankomsttijden en vertrektijden. Degene die u komt halen en brengen kan vrij gemakkelijk voor de deur van de Terminal parkeren. Dit is wel een gebied waar niet voor langere tijd geparkeerd mag worden.

U reist per openbaar vervoer:

Bus SuBus (Alicante)
Het vervoer tussen de luchthaven en de stad is prima geregeld door SuBus. Alle dagen van het jaar vertrekt SuBus lijn C-6 iedere 20 minuten van en naar het vliegveld. De reistijd van Alicante Airport naar halte ‘Plaza Puerta del Mar’ in het centrum van de stad is 25 minuten. De halte ervoor is ‘Loring, Estación de Autobuses’ voor als u bij het busstation of treinstation van Alicante moet zijn, de halte erna is ‘Vázquez de Mella, Estación Marq – Castillo’ voor als u wilt overstappen op de tram.

Lijn 1 van TRAM Metropolitano de Alicante brengt u in 1 uur en 8 minuten van tramstation Marq – Castillo naar Benidorm, alwaar u nog kunt overstappen op tram lijn 9 naar onder andere Altea, Calpe en Dénia aan de Costa Blanca. Een busticket voor een enkele reis kost € 3,85 per persoon en is verkrijgbaar bij de buschauffeur. U kunt ook een 10 rittenkaart kopen ter waarde van € 12,00 + € 2,00 voor een oplaadbare kaart, deze kunt u alleen gebruiken op SuBus lijn C-6.

Als u met twee of meer personen van en naar het vliegveld reist is dit goedkoper dan losse tickets. De bus vertrekt buiten de vertrekhal op de tweede verdieping. Meer info vindt u hier, website en dienstregeling SuBus lijn C-6.

Bus Alsa (Benidorm en Calpe)
Ieder uur vertrekt er een bus van busmaatschappij Alsa vanaf het vliegveld richting Benidorm, het Manhattan van de Middellandse Zee. De busrit naar de populaire badplaats duurt 45 a 50 minuten. De haltes in Benidorm vindt u bij het centrale busstation en busstation Avd. Europa, de laatste halte ligt het meest centraal. Tickets kunt u online via de website of ter plaatse bij de buschauffeur kopen.

Alsa biedt ook bus vervoer aan van en naar Calpe, de reistijd is 1 uur en 30 minuten. De directe bus naar Calpe rijdt minder vaak, het is daarom verstandig om van tevoren de website te raadplegen als u naar Calpe wilt reizen. Meer info vindt u hier, website en dienstregeling bus Alsa.

Trein en Tram
Op dit moment is het nog niet mogelijk om per trein of tram naar de luchthaven Alicante te reizen. Er wordt hard gewerkt om dit in de toekomst mogelijk te maken. Hierbij wordt een ondergronds station gebouwd.

U reist per taxi
Reizen per taxi van en naar Alicante Airport is een goede en veilige manier van reizen. Het is misschien niet de meest voordelige manier maar wel een snelle. Er zijn diverse taxistandplaatsen op het vliegveld, zowel bij de aankomsthal als de vertrekhal.

Je kunt een taxi nemen bij aankomst maar je kunt ook een taxi reserveren van te voren. Je word dan bij de aankomstterminal opgewacht door een taxichauffeur van het bedrijf waar je gereserveerd hebt. Een goede en prettige manier. Hier gelden ook vaste prijzen voor, dus er kan nooit een misverstand ontstaan over de tarieven. Voor Benidorm betaald u ongeveer 70 euro. Voor een rit naar Alicante ongeveer 20 euro.