Girona Airport

Vliegveld Girona Airport ligt in het Noorden van Spanje in Catalonië dichtbij de Costa Brava, de stad Girona en op zo’n 90 km van Barcelona. Girona ligt op ongeveer 15 km van het vliegveld en is vrij makkelijk te bereiken via de snelweg (AP-7 Autopista del Mediterráneo). U neemt afslag 8 van de snelweg AP-7 om bij het vliegveld te komen. Op de borden staat Vliegveld Girona al ruim van te voren vermeld.

Bereikbaarheid Vliegveld Girona Airport

Vanuit Girona is het slechts 15 km naar de luchthaven Girona Airport en vanuit Barcelona is het zo’n 90 km naar dit vliegveld. Verschillende airlines vliegen op Girona, waaronder Transavia.  De reistijden vanuit Barcelona zijn ongeveer een uur en vanuit Gerona stad 15 min.

Het openbaar vervoer naar het vliegveld is uitstekend en er zijn dan ook diverse mogelijkheden om op de luchthaven te komen.

Per busVanuit Girona

Met de maatschappij Barcelona Bus kunt u in ongeveer 30 minuten van Gerona naar de luchthaven reizen. Vanuit het busstation vertrekken vrijwel elk uur bussen naar het vliegveld. Dit is lijn 607. Onderweg zijn er mogelijkheden om uit te stappen op Vilobi d’Onyar, Riudellots de la Selva en Fornells de la Selva. Kaartjes zijn verkrijgbaar op het vliegveld of bij het busstation.


Per bus
Vanuit Barcelona

Vanuit Barcelona Estació Nord, platforms 28 en 29 rijden er regelmatig bussen naar Vliegveld Girona Airport. De reis duurt ongeveer een uur en een kwartier. Onderweg kunt u gebruik maken van de gratis WIFI aan boord van de bus. Kaartjes zijn wederom verkrijgbaar op het vliegveld en bij het busstation.


Per bus
Vanuit Blanes en Lloret de Mar

Er rijden ook bussen van en naar Lloret de Mar en Blanes. Deze populaire badplaatsen worden aangeduid als Costa Brava Sur. De reistijd naar Lloret is ongeveer 35 minuten en naar Blanes 55 minuten. De bussen rijden in het hoogseizoen 8 x per dag en in de winter 6 x per dag. De kaartjes kosten voor Lloret de Mar ongeveer 10 Euro en Blanes 15 Euro.

Rijden er ook taxi’s van en naar Girona Airport?

Ja, er rijden ook taxi’s van of naar Vliegveld Gerona. Er zijn verschillende taxi aanbieders en ook verschillende prijzen. U dient rekening te houden met ongeveer 30 Euro voor een rit naar Girona stad en 140 Euro naar Barcelona.

Kunt u een auto huren op Vliegveld Girona?

Een auto huren op het vliegveld Girona is zeker mogelijk. Er zijn diverse aanbieders beschikbaar en u kunt of vooraf een auto reserveren of een auto huren bij aankomst. Lees meer informatie op de pagina auto huren Girona. Er zijn nog wel wat zaken waar u rekening mee dient te houden en handige tips om kosten te besparen.

 

 

 

Belangrijke informatie Websites!