Palma de Mallorca Airport

Vliegveld Palma de Mallorca is een van de drukste vakantie vliegvelden van Europa. Met meer dan 20 miljoen bezoekers in 2010 is het vliegveld Mallorca een grote speler. Na Madrid en Barcelona is Palma de Mallorca de derde luchthaven van Spanje met bezoekers. De twee grootste gebruikers van dit vliegveld zijn het Spaanse Air Europa en de Duitse maatschappij Air Berlin.

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport vliegen Transavia, Arke, Air Berlin en Vueling naar Mallorca. Vanaf Eindhoven is dit mogelijk met Transavia en Ryan Air. Het vliegveld van Mallorca is onderverdeelt in 4 aankomst en vertrekhallen. Deze worden Module A,B,C en D genoemd.

Bereikbaarheid Vliegveld Mallorca

Het vliegveld van Mallorca ligt aan de zuidkant van het eiland en kan vrij goed bereikt worden met de bus, met een taxi of met eigen vervoer zoals een huurauto. Bussen vertrekken vrijwel de hele dag door om het kwartier vanuit het centrum van Palma naar de luchthaven. Een ritje kost ongeveer 2-3 Euro.

Met de taxi is het centrum van Palma ook goed bereikbaar en zijn de tarieven nog schappelijk. Een ritje duurt ongeveer een kwartier en kost zo’n 15-20 Euro. Ligt je bestemming verder op het eiland, spreek dan van te voren een prijs af met de taxichauffeur.

Mallorca leent zich zeer goed om een auto te huren. Het is een leuk eiland om te verkennen en de wegen zijn over het algemeen prima begaanbaar. Een auto huren op Mallorca hoeft niet duur te zijn als je maar ruim op tijd boekt. Wij geven u advies voor het huren van een auto op Mallorca.