Madrid Airport

Adresgegevens 

Adres: Avenida de la Hispanidad s/n, 28042 Madrid, Spanje
IATA-luchthavencode: MAD
ICAO-luchthavencode: LEMD
Alias:  Adolfo Suárez Madrid Barajas Airport en Madrid Airport
Website: Officiële Website Barajas Airport

Voordelig Reserveren

 • Reserveer hier je Taxi
 • Boek hier voordelig een Hotel
 • Huur goedkoop een Auto
 • Supervoordelige Vliegtickets
 • Webshop Reisartikelen 40% Korting

Vliegveld Madrid Airport is het grootste vliegveld van Spanje. Het is een vrij uitgestrekt vliegveld wat eigenlijk uit twee delen bestaat. Het oude gedeelte bestaat uit de aaneengesloten terminals T1, T2 en T3. Hier landen vrijwel alle Europese vluchten. Enkele kilometers verder licht het nieuwe gedeelte met T4.

De twee delen zijn goed met elkaar verbonden door middel van shuttle bussen en een metro. Deze nieuwe terminal wordt gebruikt voor de intercontinentale vluchten. Met meer dan 40 miljoen passagiers mag de luchthaven van Madrid zich meten met de grootste vliegvelden van Europa.

Naast een grote hoeveelheid binnenlandse vluchten met de zogenaamde prijsvechters, is Madrid ook een hub voor Latijns America.

Madrid Barajas Airport ligt aan de rand van Madrid ten noordoosten van het centrum. Het vliegveld is zeer goed bereikbaar door het uitgebreide wegennet rondom Madrid. Sinds maart 2014 is de officiële naam ‘Adolfo Suárez Madrid Barajas Airport’. Vernoemd als eerbetoon aan de gelijknamige eerste premier van de Spaanse democratie.

Vluchten naar vliegveld Madrid

Vliegveld Madrid Airport ligt ongeveer 17 km van het centrum van Madrid. Met de auto duurt de rit zo’n 25 minuten. Madrid is een zeer populaire bestemming voor Nederlanders. Het grootste gedeelte hiervan is een stedentrip, waarbij er naar Madrid gereisd wordt voor slechts een paar dagen.

Vanuit Nederland is het ongeveer 2,5 uur vliegen. Je kunt vanaf verschillende vliegvelden in Nederland naar Madrid vliegen. Zo kun je vanaf Amsterdam Schiphol Airport en Eindhoven Airport rechtstreeks naar Madrid vliegen. Vanaf Maastricht Airport, Groningen Airport en Rotterdam The Hague Airport is dat alleen mogelijk met een tussenstop.

Vanuit Nederland Vliegen de volgende luchtvaartmaatschappijen naar Madrid Airport:

 • KLM / Air France
 • Iberia
 • Air Europa
 • Ryanair
 • Vueling Airlines
 • TAP Portugal

 

Van en naar de luchthaven Madrid

Er zijn een aantal manieren om vanaf Madrid Barajas Airport naar het centrum van Madrid te reizen:

 • U wordt gehaald van de luchthaven
 • U reist per openbaar vervoer
 • Reizen per taxi
 • Een auto huren op de luchthaven

U wordt opgehaald:

Heeft u vrienden en of kennissen die u ophalen van de luchthaven van Madrid, zorg dan dat u op de afgesproken plek klaar staat. U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat u de juiste aankomsttijden en vertrektijden weet. Er is een goede plaats om mensen af te zetten en op te pikken voor de terminal. U kunt hier niet parkeren.

U reist per openbaar vervoer

Met de Metro: Madrid heeft een zeer goed en uitgebreid metronetwerk. Op het vliegveld Madrid zijn twee metrohaltes. Zowel het oude gedeelt van T1, T2 en T3 als het nieuwe gedeelt met T4 beschikken over een halte.

Metrolijn 8 verbindt deze haltes met alle delen van Madrid, iedere dag van 06.00 uur tot 01.30 uur. Als u naar het centrum van Madrid (metrostation Vodafone Sol) is het nodig dat u twee keer overstapt, bij Nuevos Ministerios en Tribunal of Plaza de España. Gemiddeld elke 5 minuten vertrekt er een metro vanaf het Madrid Airport, de totale reistijd naar Vodafone Sol is ongeveer 30-35 minuten.

Voor een ticket betaalt u € 5,00 inclusief € 3,00 vliegveld toeslag, normaal gesproken kost een metrorit € 1,50 a € 2,00. De prijs is € 1,50 tot en met vijf stations, daarna € 0,10 per extra station met een maximum van € 2,00. De vliegveld toeslag moet u altijd betalen wanneer u van of naar Madrid Barajas Airport reist.

In het geval dat u van plan bent vaker met het openbaar vervoer te reizen kunt u ook kiezen voor de voordelige 10 rittenkaart, te koop voor € 12,20. Deze kaart is niet persoonsgebonden en dus kunt u er met meerdere personen gebruik van maken. Meer info vindt u hier, website Metro de Madrid.

Met de Trein: Alleen vanaf terminal 4 is het ook mogelijk om met de trein naar Madrid te reizen. Dagelijks van 06.00 uur tot 00.15 uur. De ‘suburban train’ lijn C-1 vertrekt iedere 30 minuten in de richting van de stad, om bij Puerta del Sol te komen moet u op station Chamartin overstappen op lijn C-3 of C-4.

U reist in ongeveer 30 minuten naar het Station Puerta del Sol. Dit is inclusief een keer overstappen. Het eindstation van lijn C-1 is Principe Pio. U kunt onderweg ook nog uitstappen bij treinstation Atocha. De prijzen van de tickets bedragen ongeveer 2,60.

Met de Bus: Een prima alternatief voor de trein of de metro is reizen per bus. Deze bus, Expres Aeropuerto rijdt dagelijks tussen het vliegveld Madrid en Madrid centrum. Iedere 15-20 minuten gaat er wel een bus. S ’nachts gaat er iedere 35 minuten een bus naar het centrum van Madrid, treinstation Atocha.

De haltes op de luchthaven zijn Terminal 4, Terminal 2, Terminal 1 en O’Donnell, Cibeles en Atocha. Als u in het centrum van Madrid moet zijn, dan is de beste halte om uit te stappen Cibeles, bij Plaza de Cibeles. De reistijd naar deze halte is ongeveer 30-35 minuten. In de bus kunt u gebruik maken van gratis WiFi.

Naar Madrid Centrum met de Taxi

Met de Taxi: Sinds 2014 bestaat er een vast tarief, zogenaamde flat rate, voor een taxirit van Madrid Airport naar Madrid Centrum. De prijs is € 30. Let dus goed op dat u van te voren deze prijs ook bespreekt met de chauffeur. Laat u niet verrassen door andere tarieven. Op het vliegveld zijn diverse taxi standplaatsen te vinden. Direct bij de aankomst Terminal is er ook een gevestigd.

Je kunt een taxi nemen bij aankomst maar je kunt ook een taxi reserveren van te voren. Je word dan bij de aankomstterminal opgewacht door een taxichauffeur van het bedrijf waar je gereserveerd hebt. Een goede en prettige manier. Hier gelden ook vaste prijzen voor, dus er kan nooit een misverstand ontstaan over de tarieven.